Veelgestelde vragen

Voor een afspraak kunt u bellen met onze secretaresse (het liefst tussen 8-12u) of ons contactformulier op de site invullen.

Het is verstandig een afspraak te plannen bij één van de therapeuten in verband met de planning van de agenda’s. We willen natuurlijk voldoende tijd voor u vrijmaken.

Wanneer u belt voor een afspraak, zal de juiste therapeut voor uw klachten worden aangeraden door onze secretaresse of therapeuten zelf.

Voor de intake is het gewenst uw zorgverzekeringpas, ID-kaart/ rijbewijs en een (grote) handdoek mee te nemen.

Als u reeds een afspraak hebt, kunt u bij binnenkomst gewoon plaatsnemen. Uw fysiotherapeut roept u op voor de afspraak.

Nee, u kunt tegenwoordig zonder verwijsbrief naar de fysiotherapeut. 
Echter zijn er een paar uitzonderingen, namelijk: als u geopereerd bent, een chronische aandoening hebt of een aan huis behandeling nodig hebt.

Na aanmelding wordt een afspraak gemaakt voor een intake. U kunt zonder verwijsbrief van de huisarts naar de fysiotherapeut. Er wordt dan eerst een screening gedaan, waarbij de fysiotherapeut beoordeelt of de klachten in aanmerking komen voor een fysiotherapeutische behandeling.
Het kan echter zijn dat de fysiotherapeut na de screening tot de conclusie komt dat uw klachten eerst nader onderzoek van huisarts of specialist nodig hebben. In overleg worden verdere stappen ondernomen.
Als er geen bijzonderheden uit de screening komen, volgt een intake en onderzoek. Hierbij wordt de hulpvraag en het gezondheidsprobleem in kaart gebracht en verschillende testen gedaan. Aan het einde van het onderzoek zal de fysiotherapeut de onderzoeksbevindingen met u bespreken en een behandelplan voorstellen.

Samen met u wordt een behandelplan gemaakt. De fysiotherapeut geeft u uitleg en advies over hoe u het beste met uw klachten om kan gaan. De behandeling kan bestaan uit (huis)oefeningen ter versterking, mobilisatie of stabilisatie van uw gewrichten en spieren. Er wordt gekeken naar uw houding en specifieke situaties waarin uw klachten verergeren, om zo uw klachten gericht aan te pakken en in de toekomst deze te voorkomen.

Mits er een indicatie is voor fysiotherapie aan huis én u hiervoor een verwijsbrief hebt ontvangen, is fysiotherapie aan huis mogelijk.

Wanneer u behandeld wordt of traint in de oefenzaal dient u een handdoek mee te nemen en sportschoenen met schone, niet afgevende zolen (géén buitenschoenen).

De behandeling duurt 25-30 minuten

Wanneer het recht op vergoeding van de behandelingen fysiotherapie in het betreffende jaar al is verbruikt, of er is helemaal geen sprake van recht op het vergoeden van behandelingen, dan sturen wij een factuur conform onze particuliere tarieven.
Deze tarieven hangen tevens in de gang, of kunt u vinden op onze website.

Wanneer u een aanvullende verzekering hebt en gebruik maakt van fysiotherapie (niet-chronisch), heeft dit geen invloed op uw eigen risico.

Voor meer informatie, check onze tarieven.

U kunt uw afspraak 24 uur van te voren afzeggen bij onze secretaresse of de therapeut. Dit kan telefonisch (voorkeur) of via het contactformulier op onze website.

Indien u een afspraak niet 24 uur van tevoren wordt afgezegd, zal uw therapeut de niet nagekomen afspraak bij u in rekening brengen. De zorgverzekeraars vergoeden dit niet.