Voorkeur telefonisch contact tussen 08.00-12.00uur

Update: Contracten 2024

 

Betreft: contracten zorgverzekeraars 2024Geachte heer/ mevrouw,

Jaarlijks ontvangen wij van zorgverzekeraars overeenkomsten die wij vervolgens beoordelen op inhoud. Wellicht heeft u meegekregen dat de tarieven voor fysiotherapie al vele jaren achterblijven, terwijl de eisen waaraan voldaan moet worden steeds hoger worden. Gezien de huidige inflatie en de enorme kostenstijgingen in de markt heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) zorgverzekeraars opgeroepen hiermee rekening te houden. Wij zien dit helaas niet terug in het contractvoorstel van uw zorgverzekeraars. 

Derhalve hebben wij besloten per januari 2024 géén overeenkomst af te sluiten met de volgende zorgverzekeraars: 
  • Zorg & Zekerheid 
  • Caresq
  • Salland 
  • ENO

Je bent nog steeds van harte welkom en kunt nog steeds bij ons terecht voor de zorg die je van ons gewend bent, maar het kan dus wel iets betekenen voor de vergoeding. 
Verzekeraars waar wij geen contract mee hebben komend jaar, vergoeden een zogenaamd restitutiebedrag, welke per verzekeraar verschilt. Je ontvangt dan van ons een factuur voor de behandelingen. Deze kun je zelf indienen bij de zorgverzekeraar om afhankelijk van het pakket een deel van de kosten vergoed te krijgen. Het kan daarbij betekenen dat een deel van de kosten zelf betaald moeten worden. De hoogte van dit bedrag kun je navragen bij de zorgverzekeraar, hier ben je zelf verantwoordelijk voor. 

Mocht je hier vragen over hebben, stel ze gerust.


Met vriendelijke groet,

Team Fysio Dokkum Damwoude

 

11 december 2023