LET OP: per 1 maart 2023 hebben wij tijdelijk geen secretaresse. Bij geen gehoor, helpen we vast iemand, spreek dan aub de voicemail in of laat een bericht achter via het contactformulier

Oncologische fysiotherapie

Wanneer u de diagnose kanker krijgt, heeft dat een enorme impact op uw leven. Gelukkig is de ziekte steeds beter te genezen. Maar door de behandelingen - denk aan chemotherapie, operatie en bestralingen - kunt u klachten overhouden als vermoeidheid, bewegingsbeperking, krachtsverlies of lymfoedeem.
 

Voor wie?

Fysiotherapie kan ingezet worden in alle fasen van de ziekte. Elke fase vereist een specifieke behandeling door de fysiotherapeut, aangezien de behandeldoelen per fase verschillen: 
  • Curatieve fase (de herstelfase): In de curatieve fase liggen de doelen bij het herwinnen van de verloren of verminderde vaardigheden.
  • Palliatieve fase: In de palliatieve fase liggen de behandeldoelen bij het behoud van de nog aanwezige vaardigheden.
  • Terminale fase: In de terminale fase liggen de behandeldoelen vooral in het begeleiden van de patiënt bij de steeds verder afnemende vaardigheden.

Mensen die behandeld zijn voor kanker kunnen erg veel baat hebben bij oefentherapie. Naast het weer fitter voelen door te bewegen, kunnen ook een aantal risicofactoren voor de terugkeer van de kanker verminderen.
Voor deze mensen is er een speciaal beweegprogramma ontwikkeld. Tijdens dit programma wordt u door de fysiotherapeut begeleid naar een actieve leefstijl.

Voor meer informatie zie www.noff.nu
 
Bij Fysio Dokum Damwoude is Yvonne Stekelenburg gespecialiseerd in oncologische fysiotherapie.

Aanbieders

Yvonne Stekelenburg

Yvonne Stekelenburg

  • Fysiotherapeut
  • Oedeemtherapeut
  • Specialist in oncologische fysiotherapie, Claudicatio, littekenbehandeling, fascietechniek (Willie Fourie), schouderklachten na behandeling borstkanker
BIG-nummer: 79035110704

ystekelenburg@fysiodokkum-damwoude.nl