Voorkeur telefonisch contact tussen 08.00-12.00uur

Heup

Heupklachten kunnen verschillende oorzaken hebben. Denk aan overbelasting, slijtage, een ongeval tijdens het sporten of een verkeerde houding tijdens uw werk of hobby. Soms is de heup vanaf de geboorte beperkt in de beweeglijkheid en veroorzaakt dat op een later moment klachten.
Als klachten langer dan een week aanhouden, is het verstandig om een afspraak met één van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten te maken voor advies of behandeling.

 

Behandeling:

Tijdens uw eerste afspraak onderzoekt de therapeut de beweeglijkheid van uw heup en omliggende gewrichten uit de keten.  We proberen te achterhalen in welke situaties en door welke bewegingen de heupklachten ontstaan én welke die juist verminderen.
We leggen u daarna uit hoe u aan uw herstel kunt werken, waardoor u snel minder pijn hebt en de heup weer soepel kunt bewegen. Vaak is een gewrichtvervangende operatie, nieuwe heup of heupprothese jaren uit te stellen door de juiste begeleiding. Ook met een versleten heup kunt u vaak nog heel veel.
Het uiteindelijke doel is dat u geen of zo min mogelijk beperkingen ervaart tijdens uw werk, hobby’s en sport.

Samen met u wordt gekeken naar de beste behandelmogelijkheden, die kunnen bestaan uit:
  • Fysiotherapie, oefentherapie en training, om uithoudingsvermogen, kracht en stabiliteit te verbeteren. 
  • Manuele therapie: zorgt ervoor dat gewrichten beter functioneren, om daarmee optimale training en belasting van de knie mogelijk te maken
  • Massage/ frictie, Dry neelding: om spieren en spierknopen snel en langdurig te kunnen ontspannen en daarmee beweeglijkheid en training te optimaliseren
  • Sportspecifieke begeleiding
  • Advies over uw (werk)houding, rust en activiteit;