Voorkeur telefonisch contact tussen 08.00-12.00uur

Hooikoorts tape

Er zijn 4 miljoen Nederlanders met hooikoortsklachten; circa 20% van de bevolking heeft er last van. Het begint meestal in de lente door het stuifmeel van bomen, grassen en planten. Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel, maar bij mensen met hooikoortsklachten reageert het lichaam heel heftig. Er is sprake van een soort overreactie van het afweermechanisme, waardoor de slijmvliezen veel meer slijm gaan produceren. Een verstopte neus/loopneus en niesbuien worden door mensen met hooikoortsklachten genoemd als meest irritante symptomen. Ook jeukende c.q. rode ogen, benauwdheid en een jeukend verhemelte zijn veel voorkomende klachten. Zelfs vermoeidheid en koorts zijn veelgehoorde problemen. Het komt soms zelfs voor dat mensen het hele jaar door last hebben van hooikoorts.
 

Helpt taping bij hooikoorts?

De resultaten van de tape toepassing bij hooikoortsklachten zijn erg positief
De tape bevat geen medicinale toevoegingen en toch blijkt uit twee inventarisaties (pilots in 2016 en 2017) dat 84% flinke verlichting heeft door Medical Taping bij hooikoortsklachten.
Het antwoord op de vraag hoe dat kan, lijkt vooral te zitten in de kalmerende werking die tape heeft op het allergisch reactiemechanisme en het bindweefsel (mechanische verklaring). Bovendien prikkelt de tape via de huid het neurogene stelsel (segmentale verklaring).

Bij Fysio Dokkum Damwoude kunnen alle therapeuten u helpen voor medical taping